283
Υλικά
- κλημεντίνες 2 κιλ
- ζάχαρη 1 κιλ
- λεμόνι 0.5 τμχ
Τι υπέροχο άρωμα έχει αυτή η μαρμελάδα που μπορεί να φτιαχτεί με μανταρίνια ή κλημεντίνια ή και ανάμεικτα! Τα τελευταία δύο χρόνια όμως, φτιάχνω και μαρμελάδα, συνταγή που γιά διάφορους λόγους δεν σας έχω παρουσιάσει ακόμη. Την μαρμελάδα μανταρίνι ή κλημεντίνι την φτιάχνουμε με ολόκληρο το φρούτο, γιά να εκμεταλλευτούμε και την ωραία αρωματική του φλούδα. Ούτως ή άλλως το μανταρίνι δεν έχει πολύ λευκό κάτω από την φλούδα του (μεσοκάρπιο albedo) και δεν πικρίζει πολύ, όπως το λεμόνι ή το προτοκάλι.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com