70
Υλικά
- barberries 200 γρ
- χυμός μήλου 380 ml
- κανέλα 1 ξύλο/α
- σαφράν 1 πρέζα/ες
- ακατέργαστη ζάχαρη 170 γρ
Κι ενώ όλοι πασχίζουν να αιχμαλωτίσουν τη γεύση των εσπεριδοειδών και να την διατηρήσουν για τους επόμενους μήνες φτιάχνοντας μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, εγώ πασχίζω να αιχμαλωτίσω τη γεύση των barberries και της Μέσης Ανατολής με μια διαφορετική μαρμελάδα. Μια μαρμελάδα φτιαγμένη με το αποξηραμένο φρούτο αντί του φρέσκου — άλλωστε είναι αδύνατον να βρω φρέσκα barberries εδώ—, μια μαρμελάδα εντελώς διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη έχω δοκιμάσει.
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com