94
Το ραβέντι ή rhubarb είναι ένα πολυετές ποώδες φυτό και οι μίσχοι του είναι βρώσιμοι όχι όμως τα φύλλα.Καλλιεργείται σε πολλές περιοχές σε θερμοκήπια ή και αγρούς. Είναι διαθέσιμα στην αγορά για μεγάλο χρονικό διάστημα του έτους, ανάλογα τον τρόπο καλλιέργειας, θερμοκήπιο ή αγρός.Υπάρχει διαφορά στο χρώμα των μίσχων ανάλογα με το που καλλιεργείται.Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική κατά κύριο λόγο, αλλά προστίθεται και σε αρμυρές παρασκευές.
Διάβασε τη συνταγή στο www.asproylas.gr