57
Υλικά
- μπανάνες 1300 γρ
- πορτοκάλια 1 -
- ζάχαρη 750 γρ
- λεμόνι 1 τμχ
- κουβερτούρα 250 γρ
- κακάο 250 γρ
Θυμαστε την μαρμελλαδα belle Hélène? Καραμελλωμενα κομματια απο αχλαδι, βουτηγμενα μεσα σε λαχταριστη σοκολατα, φτιαγμενα με τις οδηγιες της μοναδικης μαστορισσας της μαρμελλαδας, της Christine Febrer! Μιλωντας για την μοναδικη αυτη μαρμελλαδα με τον μικροτερο απο τους ... αντρες μου, τον Χρηστο μας, ηρθε η εμπνευση να αντικαταστησω το αχλαδι με μπανανα, καθως ο συνδυασμος μπανανα - σοκολατα ειναι ο αγαπημενος του! Βεβαια, η μπανανα δεν εχει ζουμακι οπως το αχλαδι, και ηταν ενα θεμα για την δημιουργια του σιροπιου, μεσα στο οποιο θα καραμελλωσουν...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com