197
Υλικά
- πιπεριές Φλωρίνης 2 κιλ
- κόκκινο πιπέρι 1 κσ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- αλάτι 2 κγ
- καυτερές πιπεριές 1 τμχ
Μοναδικός πελτές πιπεριάς απ' τα χεράκια μας, που χαρίζει μια άλλη νότα στα φαγητά και σε κάθε είδους εδέσματα!!! Η διαδικασία του πελτέ πιπεριάς είναι παρόμοια με αυτήν της ντομάτας...θα πρέπει δηλαδή να στερείται σπόρων και φλουδών. Αυτό επιτυγχάνεται με το ψήσιμο στα κάρβουνα/φούρνο ή τον βρασμό. Στη δεύτερη περίπτωση η φλούδα βγαίνει πιο δύσκολα και καλό είναι να έχουμε το ειδικό μηχάνημα αποφλοίωσης λαχανικών (βλ. φωτο). Επιλέξαμε τον τρόπο του βρασμού τον οποίο θεωρούμε πιο εύκολο και πιο γρήγορο και σας τον παραθέτουμε. ...
Διάβασε τη συνταγή στο thegastrin.blogspot.com