339
Υλικά
Ανάμεσα στις άπειρες θαλασσινές συνταγές, τα μαύρα ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς εντυπωσιάζουν για το χρώμα και κυρίως για το μοναδικό ιώδινο αποτύπωμα που αφήνει η σάλτσα τους στον ουρανίσκο, εξασκώντας πάνω του ανεξίτηλη γοητεία. Παρά την ταπεινή του, νότια προέλευση -ο μεσογειακός νότος θεωρείται σαφώς υποβαθμισμένος μέχρι σήμερα-, πρόκειται για «δούρειο ίππο-πιάτο» υψηλής γαστρονομίας και με φήμη που απλώνεται σ’ όλο τον κόσμο.
Διάβασε τη συνταγή στο www.pandespani.com