Μαυρομάτικα φασόλια: ένας διατροφικός θησαυρός

by admin

Μαυρομάτικα φασόλια: ένας διατροφικός θησαυρός

No ratings yet

 (0)

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Yπάρχουν πολλά είδη φασολιών, είτε φρέσκων είτε ξερών αλλά τα γνωστά μας «μαυρομάτικα φασόλια», αυτά τα μικρά μπεζ φασόλια με το μαύρο σημάδι που μοιάζει με μάτι στη μια τους πλευρά, γνωστά με το όνομα αμπελοφάσουλα ή γυφτοφάσουλα στην πράσινη, τρυφερή μορφή τους, αποτελούν μια ιδιαίτερα αγαπητή και νόστιμη κατηγορία. Ένα όσπριο που, αν και θεωρείται ταπεινό και φτωχικό είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, σίδηρο και πρωτεΐνη. Στη Ρούμελη τα ονομάζουν «μαυροσελαχάκηδες» γιατί παρομοιάζουν την μαύρη κουκίδα με ζώνη. Στην Κύπρο λέγονται «λουβιά».

Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com

Κατηγορία: Όσπρια
Περισσότερες συνταγές: φασολάκια μαυρομάτικα

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Search

Generic filters

Σχετικές συνταγές

Search

Generic filters

Άλλες συνταγές από το tantekiki.blogspot.com