182
Υλικά
- φαρίνα 600 γρ
- καρύδια 200 γρ
- κακάο 2 κσ
- ζάχαρη άχνη 100 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- γαρύφαλλο 0.5 κγ
- κονιάκ 2 σφην
- χυμός πορτοκαλιού 650 ml
- σπορέλαιο 100 ml
- ελαιόλαδο 100 ml
- πορτοκάλια 1 τμχ
- ζάχαρη 300 γρ
- μέλι 1 φλ
- χυμός λεμονιού 1 κσ
Υλικά 600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 200 γρ. χονδροσπασμένη καρυδόψιχα 2 κ.σ. κακάο 100 γρ. ζάχαρη άχνη 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ 1 κ.γ. σόδα μαγειρική 1/2 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη 2 σφηνάκια κονιάκ 650 ml φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού 100 ml σπορέλαιο 100 mI ελαιόλαδο+ λίγο ακόμη, για το ταψί ξύσμα 1 πορτοκαλιού Για το σιρόπι: 500 ml νερό 300 γρ. ζάχαρη 1 φλ. τσαγιού μέλι 1 κ.σ. χυμός λεμονιού Για πασπάλισμα Σουσάμι
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikikaisintages.blogspot.com