96
Υλικά
- μελιτζανάκι 35 -
- ζάχαρη 1 κιλ
- μέλι 0.5 κούπα/ες
- γαρύφαλλο 1 κγ
- κανέλα 3 ξύλο/α
- βανίλια 3 τμχ
- αρμπαρόριζα 3 φύλλα
- λεμόνι 2 τμχ
- αμύγδαλα 40 τμχ
Είναι η εποχή του! Τα γλυκά του κουταλιού είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παρασκευάσματα της ελληνικής κουζίνας. Για τη δημιουργία τους επιστρατεύονται όχι μόνο φρούτα, αλλά και λαχανικά και διάφοροι καρποί νωποί και ξηροί. Καρότο, κολοκύθα, ντοματάκια, μελιτζανάκια, ακόμη και ελιές γίνονται γλυκό του κουταλιού. Το μελιτζανάκι είναι από τα πιο παραδοσιακά αλλά και από τα πιο νόστιμα γλυκά κουταλιού με «απροσδόκητα» υλικά. Φυσικά δεν γίνεται με μεγάλες μελιτζάνες. Για να το φτιάξουμε χρειαζόμαστε μικρά μελιτζανάκια παρόμοιου μεγέθους που δεν έχουν ακόμη σποριάσει...
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr