86
Υλικά
- κουβερτούρα 200 γρ
- αμύγδαλα 100 γρ
- αυγά 2 τμχ
- ζάχαρη 200 γρ
- ρικότα 300 γρ
- αμαρέτι 100 γρ
- κόντιτα 30 γρ
- σουλτανίνα 1 κσ
- μαρσάλα 20 ml
- κανέλα 0.5 κγ
Μελιτζάνες με σοκολάτα ή παρμιτζάνα με σοκολάτα, ένα ασυνήθιστο γλυκάκι από την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής του Αμάλφι αλλά και της γειτονικής χερσονήσου του Σορέντο! Πιθανολογείται ότι πρωτοδημιουργήθηκε στο μοναστήρι των φραγκισκανών στο Tramonti; οι μοναχοί φαίνεται ότι είχαν ιδιαίτερα γκουρμέ γούστα, αφού συνήθιζαν να συνδυάζουν τις τηγανητές μελιτζάνες
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com