70
Υλικά
- ηλιέλαιο 340 γρ
- βούτυρο αγελάδος 40 γρ
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 0.5 κγ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- ζάχαρη άχνη 4 κσ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 750 γρ
- σιμιγδάλι ψιλό 50 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 φακ
- πεκάν 1 φλ
- ζάχαρη 230 γρ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- μέλι 3 κσ
- σοκολάτα γάλακτος 300 γρ
Υπάρχουν διάφορες εκδοχές με βούτυρο αντί για λάδι
ή
μελομακάρονα τηγανιτά αντί ψημένα στο φούρνο.
ή
μελομακάρονα τηγανιτά αντί ψημένα στο φούρνο.
Σύμφωνα με το λεξικό του κ.Μπαμπινιώτη,
η λέξη έιναι σύνθετη, απο τις λέξεις
μέλι & μακαρόνι.
Αλλά πιθανόν να σχετίζεται και με τα γλυκά Μακαρόν!
Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας τα αποκαλούν "φοινίκια".
Σήμερα, αυτό το παραδοσιακό
Χριστουγεννιάτικο γλυκό,
το μελώνουμε δις!
Δίνουμε στο τραγανό αυτό μπισκότο, άρωμα πορτοκαλιού,
κανέλας, γαρύφαλου και το γεμίζουμε με καρύδια πεκάν.
Στο τέλος το βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα γάλακτος,
και το μεταμορφώνουμε στο απόλυτο γλυκό των
φετινών μας γιορτών!
Διάβασε τη συνταγή στο glykesistories.blogspot.com