63
Υλικά
- σπορέλαιο 2 κούπα/ες
- ελαιόλαδο 1 κούπα/ες
- ζάχαρη 1 κούπα/ες
- πορτοκάλι 1 -
- πορτοκάλι 1 -
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 1 κγ
- τεντούρα 0.5 ποτ κρασ
- κονιάκ 0.5 ποτ κρασ
- μέλι 3 κσ
- μαγειρική σόδα 1 κσ
- σιμιγδάλι ψιλό 250 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1000 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- ζάχαρη 1250 γρ
- μέλι 250 γρ
- γλυκόζη 100 γρ
- μανταρίνι 1 τμχ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- καρύδια 2 κούπα/ες
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 0.5 κγ
- μέλι -
Η γιαγιά μου στα νιάτα της, τα έφτιαχνε μόνο με λάδι. Από τότε που χρησιμοποιήθηκαν ευρέως τα σπορέλαια, τα έβαλε στη συνταγή, γιατί κάνουν τα μελομακάρονα, πολύ πιο "ελαφριά".Φτιάξτε τα και θα ξετραλαθείτε με το αποτέλεσμα!
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com