12
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 420 γρ
- σιμιγδάλι ψιλό 0.5 φλ
- αραβοσιτέλαιο 1 φλ
- χυμός πορτοκαλιού 0.25 φλ
- πορτοκάλι 1 κγ
- ζάχαρη 0.5 φλ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- γαρύφαλλο 1.5 κγ
- κονιάκ 0.25 φλ
- καρύδια 80 γρ
- μέλι 1 φλ
- ζάχαρη 1 φλ
- κανέλα 2 ξύλο/α
- καρύδια 100 γρ
- κανέλα 0.5 κσ
- γαρύφαλλο 1.5 κγ
Έτσι, τονίζεται το καρύδι, ο κλασικός παρτενέρ αυτών των γιορταστικών ελληνικών γλυκών, τα οποία έχουν την τιμητική τους την περίοδο των Χριστουγέννων. Για τα παραδοσιακά σπιτικά μελομακάρονα, επίσης τραγανά και αρωματικά, έχουμε γράψει προ πολλού καιρού στο pandespani. Αυτή είναι μια ωραία εναλλακτική τους, η οποία κλείνει το μάτι στην κλασική εκτέλεση παραμένοντας όμως στο πνεύμα της παράδοσης. ) όπως στην παραδοσιακή συνταγή. Συνταγή που απαιτεί επιμέλεια, μέτριας δυσκολίας. 1/2 φλ. 1/4 φλ. 1/2 φλ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1/4 φλ. κονιάκ
καρύδια μισά ή χοντροσπασμένα
ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
2 ξύλα κανέλα
70 – 100 γρ. καρύδια ψίχα τριμμένα
κανέλα σε σκόνη
1/4 φλ. κονιάκ
καρύδια μισά ή χοντροσπασμένα
ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
2 ξύλα κανέλα
70 – 100 γρ. καρύδια ψίχα τριμμένα
κανέλα σε σκόνη
Διάβασε τη συνταγή στο www.pandespani.com