44
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 530 γρ
- σιμιγδάλι ψιλό 90 γρ
- ζάχαρη άχνη 100 γρ
- πορτοκάλια 1.5 τμχ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- μαυροδάφνη 2 σφην
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 1 κγ
- καρύδια 100 γρ
- ζάχαρη 420 γρ
- μέλι 300 γρ
- κανέλα 2 ξύλο/α
- γαρύφαλλο 10 τμχ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- χυμός λεμονιού 3 κσ
Τα μελομακάρονα, τα ξαδερφάκια των κουραμπιέδων, των παραδοσιακών γλυκών των Χριστουγέννων έχουν την τεχνική τους, ώστε να μελώσουν σωστά, να είναι γευστικά και μαλακά εσωτερικά. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή κι αφράτη για να μη γίνουν σκληρά κατά το ψήσιμο και το σιρόπι παχύρρευστο, με πολύ μέλι κι αρωματισμένο με τα εξαίσια αιθέρια έλαια του πορτοκαλιού μα και τα ξεχωριστά αρώματα των κανελογαρίφαλων.
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es