88
Υλικά
- λάδι 2 φλ
- σησαμέλαιο 2 φλ
- καστανή ζάχαρη 1 φλ
- χυμός πορτοκαλιού 1 φλ
- λικέρ πορτοκάλι 1 φλιτζανάκι
- σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
- καλαμποκάλευρο 450 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κσ
- μαγειρική σόδα 1 κσ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- κανέλα 2 κγ
- γαρύφαλλο 0.33 κγ
- τζίντζερ 0.5 κγ
- μπαχάρι 0.5 κγ
- ζάχαρη 2 φλ
- ανθόμελο 2 φλ
- λεμόνι 1 τμχ
- κουβερτούρα 400 γρ
- βούτυρο 2 κσ
- καρύδια 2 φλ
Τα μελομακάρονα μου είναι πάντα από αυτά που λιώνουν στο στόμα, δεν είναι σκληρά σαν πέτρες, μελωμένα όσο πρέπει και μοσχοβολούν μπαχαρικά και πορτοκάλι. Αλλά επειδή μας αρέσει και η σοκολάτα, έκανα ακόμη μια παρέμβαση και τα έντυσα με κουβερτούρα, ακολουθώντας και τις πιό συγχρονες τάσεις της ζαχαροπλαστικής!
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com