60
Υλικά
- αλεύρι μαλακό 330 γρ
- σιμιγδάλι ψιλό 70 γρ
- καρύδια 70 γρ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 1 κγ
- πορτοκάλια 2 τμχ
- ηλιέλαιο 150 γρ
- κουβερτούρα 80 γρ
- ζάχαρη άχνη 60 γρ
- ζάχαρη 500 γρ
- γλυκόζη 150 γρ
- μέλι 120 γρ
- λεμόνι 1 τμχ
Tα μελομακάρονα είναι γλυκάκια με έντονα τα αρώματα της κανέλας, του γαρύφαλλου, των αιθέριων ελαίων του πορτοκαλιού, και το σιρόπιασμά τους με γνήσιο ελληνικό μέλι και πασπαλισμένα με τριμμένο καρύδι τα κάνει ασυναγώνιστα. Η σημερινή πρόταση έχει δυο ακόμα έξτρα υλικά, που τα διαφοροποιούν και τα κάνουν νοστιμότερα και πολύ-πολύ ιδιαίτερα. Είναι ζυμωμένα με καρυδόψιχα και μαύρη κουβερτούρα.
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es