118
Υλικά
- ελαιόλαδο 1 ποτ
- μαργαρίνη 1 ποτ
- ελαιόλαδο 2 ποτ
- πορτοκαλάδα 1 ποτ
- κονιάκ -
- ζάχαρη 1 ποτ κρασ
- αλεύρι μαλακό 1 κιλ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- κανέλα 0.5 κγ
- γαρύφαλλο 0.5 κγ
- πορτοκάλια -
- μανταρίνια -
- καρύδια -
Την συνταγή αυτή την φτιάχνει η γιαγιά μου,που την έχει κληρονομήσει απο τη νονά της, που ήρθε απο την Σμύρνη. Τα μελομακάρονα αυτά "κρατάνε" λιγο δεν ειναι πολύ μαλακά.
Υλικά
80 μελομακάρονα
1 ποτήρι ελαιόλαδο και 1 ποτήρι μαργαρίνη ή 2 ποτήρια ελαιόλαδο
1 ποτήρι πορτοκαλάδα όχι καλά γεμάτο
Κονιάκ ίσα για να γεμίσει το ποτήρι με την πορτοκαλάδα
1 ποτήρι του κρασιού ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι μαλακό (Αγ. Γεωργίου νο2 λέει η συνταγή)
1 κουταλάκι κοφτό σόδα
1 κουταλάκι Baking powder
1/2 κουταλάκι κανέλλα τριμμένη
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
Ξύσμα πορτοκαλιού και μανταρινιού
Καρύδια περασμένα απο το multi ή το γουδί
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr