131
Είναι κάποια κέικ που ξεφεύγουν απ’ τη κλασική σπογγώδη, βουτυράτη ανάλαφρη αίσθηση και γίνονται πιο πληθωρικά σε υφή και γεύσεις, συνοδεύονται από σιρόπι και εντέλει τοποθετούνται περισσότερο ως επιδόρπια παρά στο ρόλο μιας λιχουδιάς που ταιριάζει όλες τις ώρες της μέρας. Ένα τέτοιο κέικ είναι η συνταγή που παρουσιάζουμε πιο κάτω.
Στο υπόβαθρο της γεύσης ο αγγελικός συνδυασμός πορτοκαλιού και μελιού, με την υφή να γίνεται πληθωρική μέσα από μπόλικο τριμμένο αμύγδαλο και τη συνολική γεύση να αποκτά ανατολίτικο χαρακτήρα και αρώματα, από καβουρντισμένα σπόρια κόλιαντρου θρυμματισμένα, τόσο μέσα στο κέικ, όσο και στο μελοπορτοκαλένιο σιρόπι που το γλυκαίνει. Παράδεισος!
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr