104
Υλικά
- αλεύρι 300 γρ
- αλεύρι σκληρό 200 γρ
- μαγιά μπύρας 20 γρ
- ζάχαρη 100 γρ
- μέλι 25 γρ
- αυγά 2 τμχ
- κρόκοι 1 τμχ
- βούτυρο 100 γρ
- αλάτι 5 γρ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- λεμόνι 1 τμχ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- ζάχαρη 100 γρ
- ασπράδι 1 τμχ
- αλεύρι αμυγδάλου 50 γρ
Φτιαγμένο από ζύμη μπριός, περιέχει αμυγδαλάκια και κομματάκια ζαχαρωμένης φλούδας πορτοκαλιού, παίρνει το σχήμα ενός περιστεριού που πετάει και καλύπεται από ένα πεντανόστιμο γλάσσο με μαρέγκα και αμυγδαλόψυχα. Μίνι κολόμπες λοιπόν, ή αλλιώς μικρά πασχαλινά περιστεράκια και με αυτή την συνταγή ανοίγει ο κύκλος των πασχαλινών συνταγών του laboratorio για το 2015.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com