Υλικά
- αλεύρι σιταριού 160 γρ
- αλεύρι ολικής άλεσης 140 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- ταχίνι 0.5 κούπα/ες
- μέλι 1 κγ
- γιαούρτι 2 κσ
- χυμός πορτοκαλιού 0.5 κούπα/ες
- μήλα 5 τμχ
- χουρμάδες 0.75 κούπα/ες
- σταφίδες 0.25 κούπα/ες
- καρύδια 65 γρ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- φρυγανιά 5 κγ
- μέλι 4 κσ
- κανέλα 1 κγ
- μαύρη ζάχαρη 50 γρ
- καστανή ζάχαρη 50 γρ
- κουβερτούρα 60 γρ
Η προσθήκη του μήλου στα γλυκά μας κατά τη διάρκεια του Χειμώνα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της γλυκομανίας μας!! Μήλο στο κέικ, στρούντελ με μήλο, μηλόπιτα, τάρτα μήλου!! Αυτή τη φορά ήθελα μία μηλόπιτα με δικό μου φύλλο, με όσο μπορώ λιγότερη ζάχαρη και βούτυρο αλλά πολύ γλυκιά που να σου μένει αξέχαστη. Νομίζω ότι τα κατάφερα βάζοντας μέλι, χουρμάδες, σταφίδες και σοκολάτα, στη γέμιση και στη ζύμη ταχίνι (χωρίς την προσθήκη βουτύρου). Το αποτέλεσμα νομίζω ότι με αποζημίωσε, σε γεύση και σε εικόνα !!!
Διάβασε τη συνταγή στο maxistinkouzina.blogspot.com