45
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ
- αλεύρι 100 γρ
- καλαμπόκι 20 γρ
- καλαμποκάλευρο 80 γρ
- κακάο 1 κσ
- αμύγδαλα 50 γρ
- φουντούκι 50 γρ
- καστανή ζάχαρη 360 γρ
- αμμωνία 6 γρ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- μπαχαρικά 15 γρ
- αμύγδαλα -
- φουντούκι -
- κίτρο -
- κουβερτούρα 400 γρ
Αλλα ας δουμε τι ειναι αυτα τα μυστηριωδη μοστάτσιολι.Θα τα συναντησετε και ως mustaccioli ή mustacciuli. Ειναι μπισκοτα συνηθως με ρομβοειδες σχημα, σχετικα μεγαλο μεγεθος (10-12εκ), συνηθως με μαλακη συσταση, αρωματικα και καλυμμενα με γλασο σοκολατας. Η ιστορια τους μακρια και η γεννηση τους χανεται μεσα στον χρονο. Αναφερονται σε εργο του Bartolomeo Scappi (1500-1577), που υπηρξε προσωπικος μαγειρας του παπα Πιου V. Το ονομα τους θυμιζει τα παχεια μουστακια των κομψων ευγενων κυρίων περασμενων εποχων, αλλα μαλλον προερχεται απο τον μουστο, που χρησιμοποιουσαν οι χωρικοι για να γλυκανουν την ζυμη....
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com