115
Υλικά
- σπαλομπριζόλες 4 -
- κρεμμύδια 1 τμχ
- πιπεριές τσίλι 2 τμχ
- σος τεριγιάκι 250 γρ
- σάλτσα καυτερής πιπεριάς 120 γρ
- βασιλικός 4 κσ
- σκόρδο 1 σκελ
- ελαιόλαδο -
- αλάτι -
- πιπέρι -
Ούτε γλυκές ούτε ιδιαίτερα καυτερές γίνονται αυτές οι μπριζόλες. Η εξωτική μαρινάδα τούς χαρίζει γλυκοπικάντικες νότες, που «δένουν» υπέροχα με το γλυκό άρωμα του βασιλικού. ΔιαδικασίαΒάζουµε τις µπριζόλες σε ένα ταψί που να τις χωράει ακριβώς. Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας (χωρίς να προσθέσουμε αλατοπίπερο και ελαιόλαδο) και περιχύνουμε τις μπριζόλες. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον 5 ώρες (ιδανικά για 24). Φροντίζουμε να τις γυρίζουμε όσο πιο συχνά μπορούμε. Συμβουλές ψησίματοςΒγάζουμε τις μπριζόλες από το ψυγείο 30 - 40 λεπτά πριν από το
Διάβασε τη συνταγή στο www.gastronomos.gr