187
Υλικά
- χταπόδι 400 γρ
- ντομάτα 300 γρ
- ντοματοπελτές 35 γρ
- κρεμμύδια 200 γρ
- σκόρδο 2 σκελ
- μπαχάρι 2 κόκκοι
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- γαρύφαλλο 2 κγ
- ελαιόλαδο 180 ml
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- πιπέρι -
- ρύζι 1 φλ
- αλάτι 0.5 κγ
- ζωμός βοδινού 1 τμχ
Στη συνταγή αυτή, προτείνουμε έναν διαφορετικό τρόπο μαγειρέματος του χταποδιού, μαζί με χοντροκομμένα κρεμμύδια και σάλτσα ντομάτας. Σαν συνταγή μοιάζει με το χταπόδι στιφάδο και είναι ένα σπιτικό φαγητό κατσαρόλας. Τα μπαχαρικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι τα κλασσικά μπαχαρικά που υπάρχουν στις περισσότερες εκδοχές του στιφάδου, ένας υπέροχος δηλαδή συνδυασμός από φύλλα δάφνης, ολόκληρα μπαχάρια και γαρύφαλλα. Η συνταγή αυτή έχει την καταγωγή της στο Αιγαίο...
Διάβασε τη συνταγή στο www.littlecookingtips.com