179
Υλικά
- μοσχοχτάποδο 1 κιλ
- ελαιόλαδο 0.5 φλ
- κρεμμυδάκια στιφάδου 1.5 κιλ
- ντομάτα 1 κονσέρβα
- ντοματοπελτές 1 κσ
- σκόρδο 4 σκελ
- ξύδι βαλσαμικό 2 σφην
- δαφνόφυλλα 4 φύλλα
- κανέλα 1 ξύλο/α
- ρίγανη 3 κλων
Οι Μοσχιοί ή Μοσχοχτάποδα (eledone moschata ) είναι τα μικρότερα κεφαλόποδα στην κατηγορία των χταποδιών. Θεωρούνται οι φτωχοί συγγενείς της οικογένειας, δεν παύουν όμως να είναι και αυτοί νόστιμοι και τρυφεροί. Γίνονται υπέροχοι στην κατσαρόλα με ντομάτα και ζυμαρικό ή με μικρά κρεμμύδια, ένα πάρα πολύ νόστιμο στιφάδο, ιδανικός ουζομεζές για μερακλήδες ή ένα πλήρες και χορταστικό οικογενειακό πιάτο! Η επιλογή δική σας!
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com