89
Υλικά
- πράσα 500 γρ
- χυλοπίτες 250 γρ
- στραγγιστό γιαούρτι 350 γρ
- κιμάς 400 γρ
- ντομάτα 2 τμχ
- κεφαλοτύρι 230 γρ
- σκόρδο 2 σκελ
- αυγά 3 τμχ
- βούτυρο 1 κσ
- πιπέρι καγιέν 1 κγ
Με το που ακούμε τη λέξη μουσακάς το μυαλό μας πάει στο κλασικό πιάτο μελιτζάνες κιμάς μπεσαμέλ αυτό είναι η κλασική έννοια του μουσακά. Παραποιώντας λίγο την έννοια μπορούμε να αλλάξουμε τα υλικά και να προκύψει ένα εξίσου νόστιμο πιάτο. Σήμερα αξιοποιώντας τα πράσα που έφερα από κήπο του χωριού και τις δικές μου χυλοπίτες έφτιαξα αυτό το φαγητό. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή πρόταση για όταν οι μελιτζάνες είναι εκτός εποχής.
Διάβασε τη συνταγή στο www.asproylas.gr