155
Υλικά
- αλεύρι μαλακό 400 γρ
- αλεύρι ολικής άλεσης 200 γρ
- χαρουπάλευρο 200 γρ
- αμμωνία 15 γρ
- μαγειρική σόδα 15 γρ
- μπέκιν πάουντερ 10 γρ
- κανέλα 12 γρ
- γαρύφαλλο 5 γρ
- ζάχαρη 220 γρ
- μούστος 100 ml
- πετιμέζι 100 ml
- λάδι 150 ml
- μέλι 100 ml
- κονιάκ 80 ml
“Μπαμπά, όταν θα φτιάξουμε τα κουλουράκια, ΕΓΩ θα τα φτιάξω… Δεν θα ανακατευθείτε ούτε η μαμά, ούτε εσύ…” Μπροστά σε μία τέτοια δήλωση, με τόση αποφασιστικότητα, εγώ τουλάχιστον κάνω πίσω…Τα μουστοκούλουρα ήσαν υπεράνω κάθε προσδοκίας, εξαιρετικά στην υφή και υπέροχα στη γεύση, με ένα σοκολατένιο χρώμα που παρέπεμπε σε ύπαρξη κακάο, με μια πλανεύτρα γεύση ποτού κάπου “στο βάθος”… ΥΠΕΡΟΧΑ!!!
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr