78
Υλικά
- φακές 250 γρ
- βρώμη 120 γρ
- κρεμμύδια 150 γρ
- σκόρδο 3 σκελ
- πιπεριές πράσινες 100 γρ
Το σουξέ που είχαν αυτά τα μπιφτέκια φακής δεν μπορώ να σας το περιγράψω! Τα έφτιαξα δύο φορές σε διάστημα τριών ημερών και εξαφανίστηκαν στη στιγμή! Είναι πανεύκολα, χορταστικά, θρεπτικά, μα πάνω απ’όλα πεντανόστιμα! Η φρέσκια ρίγανη πραγματικά τα απογειώνει! Την μια φορά τα συνοδεύσαμε με ατμιστό μπρόκολο και ρύζι καστανό στο οποίο είχα ρίξει και βρασμένα ανάμεικτα λαχανικά. Την άλλη φορά φτιάξαμε πιτόγυρα! Ω, Θεέ μου, τι αποκάλυψη! Vegan μαγιονέζα, ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι και από δύο μπιφτέκια φακής μέσα σε κάθε ψημένη πιτούλα….Όνειρο σας λέω….Και μόνο που το σκέφτομαι μου τρέχουνε τα σάλια! Τολμώ να πω ότι αυτό το πιτόγυρο κονταροχτυπιέται με αυτό το πιτόγυρο των μανιταριών για την πρώτη θέση στην καρδιά μου ή μάλλον στον ουρανίσκο μου!
Διάβασε τη συνταγή στο theveggiesisters.gr