31
Υλικά
- βούτυρο 125 γρ
- ζάχαρη 150 γρ
- βανίλιες 2 τμχ
- αμύγδαλα 0.5 κγ
- αυγά 1 τμχ
- καλαμποκάλευρο 100 γρ
- κάστερ πάουντερ 50 γρ
- κορν φλάουρ 100 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ
- μπέκιν πάουντερ 0.5 κγ
Το κορν φλάουρ τα κάνει ελαφρά και αφράτα, τα βοηθάει να λιώνουν στο στόμα ενώ το καλαμποκάλευρο τους χαρίζει ένα λευκόχρυσο χρώμα κι ένα μικρό κι ευχάριστο "κρίτς" στο δόντι. Το αλεύρι τους δίνει υπόσταση και το άρωμα αμυγδάλου τα βοηθά να αφήνουν στο στόμα μιαν επίγευση που όμοιά της δύσκολα βρίσκει κανείς... εκείνη του πικραμύγδαλου!! "Η ζύμη τους μοιάζει με τη ζύμη των κουραμπιέδων" ήταν η βασική μου σκέψη...άρα θα γίνουν τριφτά αλλά και νόστιμα!...
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com