36
Υλικά
- βούτυρο αγελάδος 130 γρ
- ζάχαρη 200 γρ
- καστανή ζάχαρη 150 γρ
- αυγά 2 τμχ
- βανίλια 2 τμχ
- λευκή σοκολάτα 100 γρ
- ινδοκάρυδο 50 γρ
- αλεύρι 130 γρ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- ξερά σύκα 100 γρ
ά τα μπισκότα-γλύκισμα τα πρωτόφτιαξα το μεσοκαλόκαιρο τότε που η οικογένεια ήταν σε πλήρη απαρτία! Είναι μαμαδίστικα, είναι γλυκούτσικα, είναι λιχουδιάρικα και αρέσουν πολύ στα παιδιά. Τραγανά απ’ έξω, ζουμερά από μέσα σαν να έχουν σιροπιαστεί, είχαν τη γενική αποδοχή όσων τα δοκίμασαν και έφυγαν μέσα σε ώρες και τις δυο φορές που τα έφτιαξα! Ιδανικά λοιπόν για να γλυκάνουμε την νέα σχολική χρονιά και την επιστροφή στα θρανία.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr