62
Υλικά
- σπάλα 1.5 κιλ
- μοσχάρι γάλακτος 1.5 κιλ
- καρότο 1 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- γαρύφαλλο 2 τμχ
- μπουκέ γκαρνί 1 τμχ
- μαϊντανός 2 κλων
- θυμάρι 6 κλων
- κρεμμυδάκια στιφάδου 20 τμχ
- μανιτάρια αγάρικα 250 γρ
- βούτυρο 75 γρ
- αλεύρι 40 γρ
- κρόκοι 2 τμχ
- κρέμα γάλακτος 120 γρ
- λεμόνι 0.5 τμχ
- ζωμός κοτόπουλο 1 λτ
Το Μπλανκέτ ντε Βω (Blanquette de Veau) είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές οικογενειακό πιάτο θαλπωρής της κλασικής Γαλλικής κουζίνας. Το πρώτο χαρακτηριστικό της Γαλλικής συνταγής είναι πως το Μπλανκέτ ντε Βώ, γίνεται με το σχετικά λευκό κρέας από μοσχάρι γάλακτος που έχει λιγότερες γευστικές εντάσεις σε σχέση με το κανονικό μοσχάρι ή το βοδινό, αλλά είναι βέβαια πιο μαλακό και βράζει πολύ πιο γρήγορα. Επίσης μιλάμε για ένα πιάτο που κάλλιστα μπορείτε να σερβίρετε σε τραπέζι με καλεσμένους και εξίσου άνετα σε οικογενειακό τραπέζι με τρεις γενιές παρούσες.
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr