Υλικά
- πατάτες 2 τμχ
- μελιτζάνες 2 τμχ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- πιπεριές χρωματιστές 500 γρ
- κολοκύθια 2 τμχ
- σκόρδο 3 σκελ
- πιπεριές τσίλι 1 τμχ
- μαϊντανός 1 χούφτ
- θυμάρι 1 κσ
- δεντρολίβανο 1 κσ
- ρίγανη 1 κγ
- ξύδι 2 κσ
- μέλι 1 κσ
- ελαιόλαδο 250 γρ
- ντοματοπελτές 1 κγ
- κονκασέ 200 γρ
Όταν τα υπόλοιπα φαγητά την επομένη μέρα μπαγιατεύουν, τα λαδερά φαγητά αναδεικνύονται. Ο χρόνος λειτουργεί καθαρά υπέρ τους. Το παραδοσιακό μπριάμ ή τουρλού για κάποιους άλλους, το φτιάχνω με τα εποχιακά, μεσογειακά λαχανικά, ελαφρώς παραποιημένο απ΄ ότι το έμαθα από τη μητέρα και τη γιαγιά μου. Εκτός απ΄ τον κλασικό μαϊντανό, προσθέτω λίγο θυμάρι και δενδρολίβανο, μια πιπερίτσα τσίλι να το κάνει όσο πατάει η γάτα πικάντικο και ελάχιστο μέλι για να έρθει να μελώσει και να γίνει μπουκιά και συχώριο!
Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com