150
Υλικά
- αραβοσιτέλαιο 200 γρ
- καστανή ζάχαρη 80 γρ
- μπύρα 120 γρ
- ξύσμα λεμονιού 1 κσ
- βανίλια 1 τμχ
- χυμός λεμονιού 2 κσ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- φαρίνα 500 γρ
- μαρμελάδα σύκο 200 γρ
- καρύδια 100 γρ
Τριφτή ζύμη που όταν σπάσει στην πρώτη δαγκωματιά καταφθάνει στο στόμα η μαρμελάδα σύκου με τα τριμμένα καρύδια και η νοστιμιά κάνει τον ουρανίσκο να στήνει χαρούμενο χορό. Μια παραδοσιακά απλή συνταγή που παίρνει ένα άλλο άρωμα και μιαν άλλη, πολύ ιδιαίτερη επίγευση με την προσθήκη της μπύρας και του λεμονιού...
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com