168
Υλικά
- μύδια 500 γρ
- ρύζι καρολίνα 1 φλ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 3 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- καρότο 1 τμχ
- πιπεριές κέρατο 2 τμχ
- τζίντζερ 1 κγ
- πάπρικα 1 κσ
- κουρκουμάς 0.5 κγ
- πελτές 1 κγ
- λευκό κρασί 0.5 φλ
- ντομάτα 2 τμχ
- εστραγκόν 1 κγ
- μαϊντανός 0.5 χούφτ
- δυόσμος 2 κσ
Ήρθε επιτέλους η στιγμή να φτιάξω κι εγώ ένα μυδοπίλαφο! Όχι ότι είναι φαγητό που δεν το έχω φτιάξει ξανά, αλλά σίγουρα δεν το φτιάχνω συχνά. Κι αυτό, επειδή θέλω να χρησιμοποιώ φρέσκα μύδια ολόκληρα (δηλαδή με το κέλυφος), καθώς τα κατεψυγμένα δεν έχουν την παραμικρή γεύση ή τέλος πάντων, δε συγκρίνονται με τα φρέσκα. Σήμερα, λοιπόν, σας έχω ένα υπέροχο πιλάφι με ντομάτα, το οποίο απαιτεί μεν αρκετό χρόνο για το μαγείρεμά του, αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα αξίζει τον έξτρα κόπο και με το παραπάνω!
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com