38
Υλικά
- αλεύρι σκληρό 400 γρ
- αλεύρι ολικής άλεσης 100 γρ
- μαγιά ξερή 15 γρ
- ζάχαρη 1 κσ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- αλάτι 5 γρ
- πιπεριές κόκκινες 0.5 τμχ
- πιπεριές πορτοκαλί 0.5 τμχ
- πιπεριές κίτρινες 0.5 τμχ
- πιπεριές πράσινες 0.5 τμχ
- μαύρες ελιές 80 γρ
- πράσινες ελιές 80 γρ
Αφράτο ζυμωτό ψωμί με πολύχρωμες πιπεριές, ελιές καλαμών πράσινες-μαύρες και φρέσκο βασιλικό, μοσχοβολάει νόστιμη ελληνική γη! Ένα ψωμί που το φτιάχνουμε συχνά στο σπιτικό μας και το τρώμε σκέτο ή με τυρί και αλλαντικά ή ακόμα και φρυγανισμένο με φέτα και φρέσκια ντομάτα. Μπορείτε να το προσαρμόσετε στα δικά σας γούστα σε υλικά αυξομειώνοντας τα υγρά σύμφωνα με το ζυμάρι που θα βγει. Αχνιστό, γευστικό, αφράτο μέσα και με λεπτή κόρα απ έξω είναι τέλειο σε σχήμα μακρόστενο για τα τοστάκια σας! Φτιάξτε το σε μικρά ψωμάκια, σε φόρμα, ή σε καρβέλι, όπως εσείς αγαπάτε και μοιραστείτε το με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!
Διάβασε τη συνταγή στο www.irinishomestylecooking.gr