by admin

Νεράτες μυζηθρόφτες από το Λασίθι!

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Υλικά

Σε όποια περιοχή της Κρήτης και να πας θα σου προσφέρουν μυζηθρόπιτες, ζυμαράκι, γεμισμένο με μυζήθρα, διαφορετικού είδους αναλόγως της περιοχής, ψημένο στο τηγάνι. Από τις περιβόητες σφακιανές, τις λιγότερο γνωστές αγνιόπιτες, στα μυζηθροπιτάκια που σερβίρουν στα περισσότερα εστιατόρια στην Κρήτη. Στο Λασίθι φτιάχνουν αυτές τις ιδιαίτερες μυζηθρόπιτες οι οποίες ψήνονται σε καλά καμμένο τηγάνι, χωρίς να πρέπει να κολυμπήσουν στο λαδάκι. Η ιδιαιτερότητα τους είναι ότι ανοίγονται μέσα στο τηγάνι με τα δάχτυλα τα οποία βρέχονται με νερό συνέχεια, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα - εγκαύματα. Νεράτες λοιπόν, με καταγωγή, κατά πως λένε. από το πανέμορφο Λασίθι και συγκεκριμένα από το ημιορεινό χωριό Κριτσά. Σε όλο το Λασίθι της φτιάχνουν. Ως επί το πλείστον σερβίρονται ως μεζεδάκι για την ρακή, αλλά μπορείτε να τις σερβίρετε και με μέλι! Την συνταγή την είχα βρει πριν από κάποια χρόνια σε ένα ειδησιογραφικό σαιτ που κατά καιρούς επισκεπτόταν διάφορα χωρία και βιντεοσκοπούσε τις ντόπιες νοικοκυρές (ηλικιωμένες ή και νεότερες) να φτιάχνουν παραδοσιακές συνταγές.
Διάβασε τη συνταγή στο cookpad.com
Κατηγορία: Πίτες αλμυρές
Περισσότερες συνταγές: νεράτες

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το cookpad.com