164
Υλικά
- ελαιόλαδο 100 γρ
- σπορέλαιο 150 γρ
- καστανή ζάχαρη 100 γρ
- ζάχαρη 150 γρ
- χυμός πορτοκαλιού 500 γρ
- αλεύρι σκληρό 400 γρ
- κακάο 5 κσ
- μαγειρική σόδα 1 κσ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- βανίλια 0.5 κγ
- αλάτι 1 κγ
- ξύσμα πορτοκαλιού 1 τμχ
- καρύδια 1 φλ
- χουρμάδες 1 φλ
Ποιος είπε ότι την περίοδο της νηστείας δεν μπορούμε να φάμε ένα γλυκό; Ας είμαστε ειλικρινείς, είναι πολλές οι μέρες για να μπορέσουμε να αντέξουμε χωρίς γλυκό. Γι’ αυτό έχουν κυκλοφορήσει πολλές νηστίσιμες συνταγές. Εγώ δε θα σας δείξω άλλη μια τέτοια συνταγή, αλλά την ΑΠΟΛΥΤΗ συνταγή που θα φτιάχνετε και σε περιόδους μη νηστείας. Πρόκειται για ένα σοκολατένιο υγρό κέικ, με πλούσια αρώματα και γεύσεις. Έχω προσθέσει ψιλοκομμένα καρύδια και χουρμάδες που έρχονται σε πλήρη συμφωνία με το πορτοκάλι που περιέχει το κέικ και το γλάσο σοκολάτας.
Διάβασε τη συνταγή στο pastry-tsio.blogspot.com