Υλικά
- κίτρινη κολοκύθα 2 φέτ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- κύμινο 1 κγ
- κουρκουμάς 0.33 κγ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- αλεύρι -
- ελαιόλαδο -
Επειδή όμως οι κολοκύθες εδώ έχουν πολύ σκληρή φλοίδα και τρίβονται δύσκολα, σκέφτηκα να την τεμαχίσω και να την ψήσω λίγο, μέχρι να μαλακώσει. “ Όπερ και εγένετο!” Η σάρκα της κολοκύθας μαλάκωσε και μέλωσε, χωρίς να χάσει το υπέροχο πορτοκαλί της χρώμα και το άρωμά της έγινε πιο έντονο! Έτσι έγιναν αυτοί οι υπέροχοι, χρυσαφένιοι, αφράτοι και νηστίσιμοι κεφτέδες που λόγω της προσθήκης πατάτας θα μπορούσαν να ονομαστούν και “Πατατοκολοκυθοκεφτέδες”! Ένα νοστιμότατο ορεκτικό που αξίζει να το δοκιμάσετε, αν έχετε ακόμα κολοκύθες!...
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com