73
Υλικά
- ντάκος 1 -
- ντομάτα 2 τμχ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- φέτα 4 κσ
- ξινομυζήθρα 4 κσ
- ρίγανη 1 κγ
- μαύρες ελιές 8 τμχ
- κάπαρη 1 κσ
- πιπεριές πράσινες 1 τμχ
- αλάτι -
Το Παξιμάδι είναι ο αρχαιοελληνικός Διπυρίτης ή Δίπυρος Άρτος (δις εις την πυράν) πήρε το όνομά του από τον Πάξαμο, λόγιο ή αρτοποιό του 1ου μ. Χ. αιώνα από τη Βοιωτία.Είναι γνωστό ότι δίπυροι άρτοι παρασκευάζονταν και πολύ νωρίτερα από την εποχή του Πάξαμου. Η πρώτη μνεία σε αυτούς γίνεται περίπου τον 7ο π. Χ αιώνα, από τον Αλκαίο, στα Συμποτικά του. Η τέχνη όμως της διπλής "όπτησης" τελειοποιήθηκε στην Ρωμαϊκή εποχή. Το παξιμάδι, όταν ψηθεί για δεύτερη φορά αποβάλλει και το τελευταίο ίχνος υγρασίας του...
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com