31
Υλικά
- μοσχάρι 2.5 κιλ
- ντοματοπελτές 200 γρ
- καρότο 200 γρ
- κρεμμύδια 150 γρ
- πράσα 200 γρ
- σκόρδο 20 γρ
- μαϊντανός 10 γρ
- θυμάρι 8 γρ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- ντομάτα 250 γρ
Στην γαλλική κουζίνα η ντεμί-γκλας (demi-glace) είναι η πιο πλούσια, συμπυκνωμένη σάλτσα από σκούρο ζωμό κρέατος, με πυκνή ζελατινώδη υφή. Θεωρείται η βασίλισσα των σαλτσών. Η ντεμί-γκλας κατά κανόνα γίνεται από μοσχαρίσια κόκαλα, ενίοτε όμως και βοδινά, τα οποία σιγομαγειρεύονται για πολλές ώρες, με λαχανικά, ντομάτα και μυρωδικά – βότανα. Καθοριστική διαφορά μεταξύ λευκού και σκούρου ζωμού είναι η χρήση ντομάτας στα υλικά, που αλλάζει το χρώμα και βεβαίως, την γεύση. Ο πολύ ευγενικός βρασμός σε όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος. Ο ζωμός δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κοχλάζει. Από αυτές και στις δύο περιπτώσεις ασχολείστε για 1 ώρα το πολύ. Εύκολη συνταγή.
Διάβασε τη συνταγή στο www.pandespani.com