88
Υλικά
- φύλλο Βηρυτού 1 κιλ
- αμύγδαλα 150 γρ
- καρύδια 150 γρ
- σουσάμι 80 γρ
- ζάχαρη άχνη 2 κσ
- γαρύφαλλο 1 κγ
- κανέλα 2 κγ
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα/ες
- κόλιανδρο 1 πρέζα/ες
- βούτυρο 150 γρ
- μαργαρίνη 150 γρ
- ελαιόλαδο 150 γρ
- αραβοσιτέλαιο 150 γρ
- ζάχαρη 600 γρ
- μέλι 4 κσ
- κανέλα 1 ξύλο/α
Ένας πλούσιος μπακλαβάς ... από κείνους που όταν αρχίσεις δεν μπορείς να σταματήσεις το πηρούνι να παίρνει το δρόμο προς το στόμα! Ο μπακλαβάς έγινε πραγματικότητα και το μόνο που πρόσθεσα στην οικογενειακή συνταγή ήταν το σουσάμι. Λίγο η τύχη (;; ), λίγο η πείρα και πολύ η διάθεση βοήθησαν στο να γίνει ο πρώτος επιτυχημένος μου μπακλαβάς αν και με λιγότερα φύλλα απ΄ αυτά της συνταγής (κάτι που το μόνο που επηρέασε ήταν το πάχος του και όχι τη νοστιμιά του).
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com