37
Υλικά
- ελαιόλαδο 4 κσ
- κόκκινα κρεμμύδια 2 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ
- αλάτι -
- μαύρο πιπέρι -
- κόκκινο πιπέρι 0.5 κγ
- ζάχαρη 1 πρέζα/ες
- ντοματοπολτός 0.5 κούπα/ες
- ντοματοπελτές 2 κσ
- πατάτες 3 τμχ
- μελιτζάνες φλάσκες 2 τμχ
- κολοκύθια 2 τμχ
- ηλιέλαιο -
- βούτυρο 100 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ
- γάλα φρέσκο 1 λτ
- αυγά 2 τμχ
- άσπρο πιπέρι -
- κεφαλοτύρι 8 κσ
Για μένα αυτός ο μουσακάς είναι και ο καλύτερος. Οι διαφορετικές στρώσεις από κολοκυθάκια, πατάτες και μελιτζάνες που εναλλάσσονται με αυτές του κιμά και του τριμμένου τυριού συνθέτουν ένα πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα και ένα συνταίριασμα γεύσεων που δένουν αρμονικά μεταξύ τους.
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com