89
Υλικά
- φύλλο κρούστας 1 κιλ
- καρύδια 400 γρ
- αμύγδαλα 300 γρ
- σιμιγδάλι ψιλό 80 γρ
- βούτυρο 200 γρ
- βούτυρο αγελάδος 200 γρ
- κανέλα 1 κσ
- γαρύφαλλο 1 κγ
- ζάχαρη 100 γρ
- γαρύφαλλο 24 τμχ
- ζάχαρη 1 κιλ
- μέλι 200 γρ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- χυμός λεμονιού 2 κσ
Μπακλαβάς ο παραδοσιακός, ο μπακλαβάς με τα 40 λεπτεπίλεπτα φύλλα και την αρωματική και γευστική γέμιση καβουρντισμένων καρυδιών και αμυγδάλων. Το βούτυρο τού χαρίζει εξαίσιο άρωμα και κάνει τα φύλλα της κρούστας να τρίζουν σε κάθε πιρουνιά. Το σιρόπι απορροφάται πλήρως από τον ψημένο μπακλαβά και το ψιλό σιμιγδάλι φουσκώνει και του δίνει όγκο.Γι αυτό τον μπακλαβά μπορώ να γράψω κι άλλα, ιδιαιτέρως επαινετικά σχόλια …Δικός σας!
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es