122
Υλικά
- αλεύρι κίτρινο 500 γρ
- σιμιγδάλι ψιλό 150 γρ
- ζάχαρη 130 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- ελαιόλαδο 220 ml
- κονιάκ 6 κσ
- χυμός πορτοκαλιού 270 ml
- πορτοκάλια 1 τμχ
- βανίλια 1 φακ
- κανέλα 1 κσ
- γαρύφαλλο 0.67 κγ
- ζάχαρη 500 γρ
- μέλι 3 κσ
- λεμόνι 0.5 τμχ
- κανέλα 1 ξύλο/α
Η αλήθεια είναι ότι ο χασλαμάς μοιάζει με το μελομακάρονο κι αν σκεφτώ ότι σε κάποιες περιοχές έβαζαν και καρύδια (όχι η γιαγιά μας) τότε πλησιάζει πάρα πολύ σ' αυτό αλλά, τουλάχιστον για την οικογένειά μου, δεν ήταν γλυκό των Χριστουγέννων ή τουλάχιστον δεν γινόταν μόνον τα Χριστούγεννα. Ωστόσο θα μπορούσε να είναι ένα ... μελομακάρονο ταψιού, ένα εύκολο και γρήγορο μελομακάρονο που γεμίζει το σπίτι αρώματα Χριστουγέννων όπως αυτό της κανέλας και του γαρίφαλου.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com