165
Υλικά
- φαρίνα 1.5 κιλ
- μπέκιν πάουντερ 1 φακ
- μαγειρική σόδα 2 κγ
- λεμόνι 0.5 τμχ
- μαγειρικό λίπος 1 κιλ
- αμύγδαλα 2 κούπα/ες
- ζάχαρη άχνη 250 γρ
- βανίλια 5 τμχ
- μαστίχα Χίου 1 φλιτζανάκι
- αλυσίβα 1 φλιτζανάκι
- ζάχαρη άχνη 1 κιλ
Κουραμπιέδες με φυτίνη πολύ γευστικοί!!!! Η μαμά Χρύσα σας τους προτείνει όταν νηστεύετε, αλλά και όταν... δεν.....!!!! Είναι τόσοοοοο καλοί!!!!!!!!!!!!!!Επειδή η μητέρα μου (γριούλα, αλλά κρατά τους θρησκευτικούς κανόνες) νήστευσε όλες τις μέρες πριν τα Χριστούγεννα, της έφτιαξα κουραμπιέδες με φυτίνη. Τη συνταγή την πήρα από την αδελφή της,τη Μαρία,που είναι "μανούλα" στα γλυκά. Έγιναν αφράτοι και μαλακοί και μοσχοβολούσαν βανίλια και μαστίχα!!! Η διαφορά είναι ότι δεν έχουν το απολαυστικό άρωμα του βουτύρου. Μου είπε όμως, για όσους δεν νηστεύουν, μπορούμε να βάλουμε...
Διάβασε τη συνταγή στο www.syntagesmamas.gr