214
Υλικά
- λεμόνι 0.5 τμχ
- κανέλα 1 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.5 κγ
- μήλα 4 τμχ
- βούτυρο 45 γρ
- ελαιόλαδο 2 κγ
- χυμός μήλου 125 ml
- λοβός βανίλιας 1 τμχ
- σιρόπι σφένδαμου 70 ml
- στραγγιστό γιαούρτι 300 γρ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
να άδειο τηγάνι που παρακαλάει να γεμίσει, ευωδιά βανίλιας από ένα φρεσκοσχισμένο λοβό, μικροσκοπικά κατάμαυρα σποράκια που κολλάνε πεισματικά στον ξύλινο πάγκο και στ' ακροδάχτυλά μου. Σιρόπι σφενδάμου, αγορασμένο τυχαία από μια υπαίθρια αγορά, ακόμα σφραγισμένο, βγαίνει απ' το πίσω μέρος του ντουλαπιού και ρέει γλυκό μέσα απ' το σαν βαρελάκι μπουκάλι του. ...
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com