106
Υλικά
- ελαιόλαδο 2 κσ
- κρεμμύδια 3 τμχ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- κόκκινο κρασί 1 ποτ
- αλεύρι 2 κσ
- ζωμός κρέατος 1 λτ
- θυμάρι -
- μπαγκέτα -
- γραβιέρα 1 κούπα/ες
Παρίσι.Τις περισσότερες φορές γινόταν Ιανουάριο κι επειδή το κρύο εκείνη την περίοδο του χρόνου ήταν πάντα τσουχτερό, λάτρευα να χώνομαι στο αγαπημένο μου bistro και να ξεκινάω το γεύμα μου με μια καυτή, με μπόλικο λιωμένο τυρί και πολλά τραγανά κρουτόν, κρεμμυδόσουπα.
Η φωνή του σερβιτόρου καθώς ακουμπούσε το πιάτο στο τραπέζι, ακουγόταν πάντα μελωδική στα αυτιά μου: “Voila Madame!!!”. Bon appetit λοιπόν, με την “γαλλική” κρεμμυδόσουπα των εργένικων χρόνων μου και των αξέχαστων περιηγήσεων μου στους δρόμους του Παρισιού.
Διάβασε τη συνταγή στο www.madameginger.com