572
Υλικά
- οσομπούκο 2 κιλ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- λευκό κρασί 150 ml
- λεμόνι 1 τμχ
- δαφνόφυλλα 3 φύλλα
- δεντρολίβανο 3 τμχ
- μπαχάρι 6 κόκκοι
Το οσομπούκο ή ossobuco στα ιταλικά (από το osso=κόκκαλο και buco=τρύπα) που στα ελληνικά δεν είναι άλλο από το μοσχαρίσιο κότσι είναι ένα πολύ εύγεστο κομμάτι κρέατος (το μεδούλι στο κόκαλο προσφέρει πάντα έξτρα νοστιμιά) που συνάμα είναι και οικονομικό (παράμετρος που δεν μπορεί να αγνοηθεί). Και παρόλο που ήθελα από καιρό να το φτιάξω έπρεπε να έχω τις κατάλληλες προμήθειες από τον χασάπη τον «καλό» για να είμαι σίγουρη ότι θα γίνει νόστιμο.
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr