188
Υλικά
- οσομπούκο 1.5 κιλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- λευκό κρασί 1 φλ
- ντομάτα 1 τμχ
- καρότο 2 τμχ
- σέλινο 4 κλων
- δαφνόφυλλα 3 φύλλα
- βούτυρο 1 κσ
- μαϊντανός 1 χούφτ
- ξύσμα λεμονιού 1.5 τμχ
- ρύζι αρμπόριο 1.5 φλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- κολοκύθια 2 τμχ
- λευκό κρασί 1 φλ
- σαφράν 1 πρέζα/ες
- βούτυρο 1 κσ
- παρμεζάνα 0.5 χούφτ
Με τη γειτονική μας Ιταλία μοιραζόμαστε πολλά στοιχεία, τόσο πολιτισμικά, ιστορικά, αλλά και σε θέματα ιδιοσυγκρασίας και τελικά γαστρονομίας. Τα φρέσκα υλικά (κοινά στις δύο χώρες λόγω κλίματος), και οι απλοί και ξεκάθαροι τρόποι παρασκευής είναι κοινά και στις δύο κουζίνες. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα, οι γεύσεις να είναι πολύ κοντινές και οικείες. Σήμερα, λοιπόν, διάλεξα να μαγειρέψω ένα πιάτο με πολύ βαθιά γεύση, με προέλευση τη Λομβαρδία (όπου βρίσκεται το Μιλάνο, που δίνει και το όνομα στη συνταγή).
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com