46
Υλικά
- αλεύρι κίτρινο 200 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ
- καλαμποκάλευρο 100 γρ
- μπέκιν πάουντερ 16 γρ
- ζάχαρη 125 γρ
- λαρδί 100 γρ
- σπορέλαιο 30 γρ
- αυγά 4 τμχ
- λεμόνι 1 τμχ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- γλυκάνισο 10 γρ
- κόλιαντρο 1 κγ
- φουντούκι 200 γρ
- σταφίδες 150 γρ
- λικέρ 1 σφην
- κουκουνάρι 2 κσ
- ζάχαρη άχνη 200 γρ
- πολύχρωμη τρούφα -
Σήμερα μας παρουσιάζει τα διάσημα pabassinos (παμπάσινος), γλασσαρισμένα μπισκοτάκια με ξηρούς καρπούς, διακοσμημένα με πολύχρωμα κας-κας ή τρούφα.Το σχήμα τους ποικίλλει απο περιοχή σε περιοχή, αλλά είναι συνήθως ρομβοειδές ή μακρόστενο.Το γλασσάρισμα είναι ένα απλό royal icing, δηλαδή ζάχαρη άχνη με ή χωρίς ασπράδι αυγού, ενώ τα πολύχρωμα κας-κας προσθέτουν μία τσαχπίνικη χαρούμενη πινελιά.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com