147
Υλικά
- ρύζι 2 φλ
- γαρίδες 8 τμχ
- μύδια 500 γρ
- λευκό κρασί 0.5 φλ
- γαλέος 500 γρ
- σκόρδο 5 σκελ
- πιπεριές κέρατο 2 τμχ
- πιπεριές τσίλι 2 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 2 τμχ
- αρακάς 1 χούφτ
- ντομάτα 200 γρ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- ξύδι 0.25 φλ
- καπνιστή πάπρικα 1 κγ
- πάπρικα γλυκιά 1 κσ
- σαφράν 1 πρέζα/ες
- μαϊντανός 0.5 χούφτ
Ένα από τα πλέον γνωστά πιάτα της ισπανικής κουζίνας είναι η παέγια. Προέρχεται από τη Βαλένθια της Ισπανίας και οι Βαλενθιάνοι τη θεωρούν ένα από τα στοιχεία που αποτελούν την πολιτιστική τους ταυτότητα! Προφανώς είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της παέγια είτε με κρέας είτε με θαλασσινά είτε ανάμικτη είτε ακόμα και vegetarian, μόνο με λαχανικά. Σήμερα η παραλλαγή που επέλεξα είναι μια παέγια με θαλασσινά. Προφανώς ό,τι θαλασσινό σας αρέσει μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε! Εγώ προτίμησα φρέσκα μύδια, γαρίδες και φιλέτο γαλέου. Απαραίτητο στοιχείο για μια παέγια είναι
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com